iPhone Üzerindeki Tüm Bilgileriniz Silinebilir

tarafından
35
iPhone Üzerindeki Tüm Bilgileriniz Silinebilir

iPhone Üzerindeki Tüm Bilgileriniz Silinebilir

Akıllı telefon kullanan insanların bazıları bu telefonları gerçekten hakkını vererek kullanıyorlar. Telefonun hemen hemen her özelliğine hâkim olan bu kişiler genellikle mobil telefon teknolojisini de yakından takip eden kişiler oluyor. Ancak bir de telefonu akıllı olsa dahi sadece konuşmak için kullananlar var. Bu kişiler telefondan çok fazla anlamadıkları için de zaman zaman telefonlarının ayarlarını bilmeden değiştirebiliyorlar. İşte bu noktada iPhone telefonlarda tüm verilerinizin bir anda silinmesi ihtimali ortaya çıkıyor. Üstelik bu pek bilinmeyen özellik tüm iPhone telefonlarda mevcut.

Güvenlik İçin Bilgileriniz Silinmesin

Güvenlik İçin Bilgileriniz Silinmesin

Apple’ın Güvenlik Önemleri

Apple için güvenlik son derece önemli. Öyle ki Apple cihazlarınıza bir uygulama yüklemek istediğinizde bunu sadece Apple Store üzerinden yapmanız isteniyor ve cihazınızı JailBreak yapmadıysanız sadece Apple Store üzerinden indirme işlemi yapıyorsunuz. Bu kadar güvenliğe önem verilmesi telefonunuzun ayarlar kısmındaki bir seçenekle de kendisini gösteriyor. Bu seçenek default olarak kapalı gelmekte. Ancak telefonunuzu kurcalarken farkında olmadan aktif etmeniz olasılıklar dahilinde. Ayarlar –> ID ve Şifre –> Verileri Sil seçeneğini aktif ederseniz telefonunuzda bulunan tüm verilerin silinmesinin de önünü açmış oluyorsunuz.

Ufak çocuklu anne babalar telefonlarını bazen ortalıkta bırakabiliyorlar. İşte bu seçenek aktifse ve çocuğunuz 10 defa telefonunuzun şifresini yanlış olarak girerse telefonunuzda tüm veriler bir anda siliniyor. Bu tabi ki telefonunuzun bir hırsızın eline geçmesi ihtimali düşünülerek konulmuş bir güvenlik önlemi. Ancak bu durum başlarına gelen ve tüm bilgileri silinen iPhone sahipleri bu seçeneğin çok acımasız bir güvenlik seçeneği olduğu konusunda hem fikirler. Toplamda 3 saat içerisinde telefonunuzun şifresi 10 defa yanlış girilirse telefonunuz tüm verilerinizi silecektir.

Telefonunuzu Çocuğunuza Veriyor musunuz?

Telefonunuzu Çocuğunuza Veriyor musunuz?

iPhone Verileri 3 Saat Sonunda Siliyor

Verilen sürenin 3 saat olması ise önceden belirlenmiş güvenlik kuralları çerçevesindedir. İlk 5 başarısız denemeden sonra 6. denemeyi yapmak için 1 dakika beklemek zorunda kalırsınız. Bu deneme de yanlış olursa 5 dakika, bir sonraki yanlış denemede 15 dakika beklemek gerekecektir. Bu şekilde kaba bir hesapla 10 denemeyi 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde tamamlamak mümkün oluyor. Bu seçeneği aktif edip etmemek de size kalmış bir durum. Eğer telefonunuzda önemli bilgiler var ve çalınması durumunda silinmesini istiyorsanız bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz. Ancak böyle yaptığınız taktirde küçük çocuklarınız varsa telefonunuzun ortalarda çok fazla durmadığından da emin olmanız gerekiyor. Eğer telefondan hiç anlamayan birisiyseniz o zaman Ayarlar –> ID ve Şifre –> Verileri Sil seçeneğinin aktif olmadığından emin olun. Çünkü yanlışlıkla siz dahi telefonunuzdaki verilerin silinmesine sebep olabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Android Telefonlar Kitlendiğinde Veriler Nasıl Kurtarılır? başlıklı makalemizde android veri kurtarma programı, android veri kurtarma rootsuz ve telefonda dosyaları kurtarmak için ne yapılır hakkında bilgiler verilmektedir.